OMGD CHAPITRE 2019 PÅ EKOLSUND

Varmt välkomna till årets kapitel med OMGD - Monidalen - på Ekolsund mellan Stockholm och Enköping. Fokus är drycken i första hand men givetvis kommer heller ingen att gå hungrig från helgen. Fredag kväll provas öl och lördag eftermiddag finns möjligheten att skingra dimmorna vad gäller olika mousserande viner, deras härkomst, namn och olika tillverkningsmetoder.

Varmt välkomna till ett Ekolsund i försommarskrud i slutet av maj !!!

fredag 24 maj - ÖLprovning bryggeri ångkvarn uppsala


Fredag kväll inleder vi med en ölprovning med produkter från Bryggeriet Ångkvarn i Uppsala. Under kunnig vägledning med personal från bryggeriet får vi en introduktion till ölets under-bara värld. Vi går också igenom hur öl bryggs och vad som kännetecknar de olika ölstilarna. Till detta givetvis provsmakning av några väl valda produkter.

Efter provningen äter vi en lättare ölvänlig middag bestående av en charkbricka med allehanda korvar gjorda av vilt jagat på Ekolsund som hjort, vildsvin och älg.

Mer information om Bryggeriet Ångkvarn hittas med fördel här.
 

Plats:   Ekolsunds Wärdshus
Tid:   Kl 19:00
Pris:   OMGD-medlem 840 kr / gäster och övriga 890 kr
  (provning och middag)
Klädsel:   Valfri

lördag 25 maj - slottsvisning ekolsunds slott


Lördag morgon startar vi med en visning av Ekolsunds Slott. Vi får en intressant och sakkunnig guidning av delar av slottet, parken och dess historia.

Mer information om Ekolsunds Slott finns här.
 

Plats:   Utanför Ekolsunds Wärdshus
Tid:    Kl 09:30
Pris:   120 kr
Klädsel:   Valfri

lördag 25 maj - besök på åberg museum


Lasse Åbergs museum i Bålsta är ett utflyktsmål väl värt ett besök. Det blir kapitlets kulturinslag. En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst-, serie- och leksaksmuseum med egen djungel.

Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Här hittar du en utställning med rekvisita, foton och kostymer från filmerna om den gänglige nörden Stig-Helmer.

I samband med besöket får vi en visning plus äter en god lunch i muséets restaurang. Resan till och åter från muséet sker med gemensam buss.

Mer information om Lasse Åberg muséum finns här.
 

Plats:   Buss avgår utanför Ekolsunds Wärdshus.
Tid:   Kl 10:45 (åter ca 15:00)
Pris:   525 kr
Klädsel:   Valfri

lördag 25 maj - provning mousserande viner följt av indubbninga av nya medlemmar och grand dîner


Som inledning på vår middag lördag kväll genomför vi en provning med tema "I bubblornas värld".  Vår Echanson Magnus Fritzell reder tillsammans med Olle Schedin ut begreppen vad som är vad gällande mousserande viner. Champagne, Cremant, Cava, Spumante, Prosecco - efter eftermiddagens provning vet ni vad som gäller.

Efter provningen är det dags för den ceremoniella delen av kvällen. Nya medlemmar i OMGD dubbas in. För nyblivna medlemmar i Chaîne finns också möjligheten att först bli indubbade i Chaîne. Observera att den som vill bli medlem i OMGD och indubbad Chaîne anger detta i sin anmälen. Vi delar också ut tecken för lång och troget medlemskap. Där bland annat det nya tecknet för 10-års medlemskap - Commandeur i silver. Vi går igenom alla anmälda för att se om någon har uppnått rätt nivå för att tilldeleas ett av dessa tecken.

När hungern sätter in efter provning och ceremonier är det dags för vår högtidliga Grand Dîner. Vi avnjuter en middag på minst 4 rätter komponerad efter vinerna och i regi av Ekolsunds köksmästare Roland. En fantastisk afton i alla avseenden utlovas. 
 

Plats:    Ekolsunds Wärdshus
Tid:    Kl 17:00 Provning
   Kl 18:10 Intronisation / dubbning
   Kl 19:00 Middag
Pris:    OMGD-medlem 1 675 kr / gäster och övriga
   1 775 kr (provning, intronisation och middag)
Klädsel:    Smoking / mörk kostym

boende och övernattning på ekolsund


För den som vill går det alldeles utmärkt att övernatta på Ekolsund. Vi rekommenderar det faktiskt. Beroende på önskemål och budget finns det två alternativ att välja på vad gäller prisnivå och standard.

Canalladan

Här finns boende i nya fräscha och ljusa rum till en något enklare vandrarhemsstandard. Dusch och toalett finns i korridoren.

Pris:   Enkelrum 650 kr inklusive frukost. // Dubbelrum 1 300 kr inklusive frukost

Slottet, Exedran och Wärdshuset

Boende med högklassig hotellstandard i slotts- och wärdshusmiljö med toalett och dusch på rummet.

Pris:   Enkelrum 1 000 kr inklusive frukost // Dubbelrum 1 700 kr inklusive frukost

Bokning och frågor om boendet görs med fördel till Elin Nyfjord på Ekolsunds Slott, mobil 073 531 20 53 eller mail: elin@ekolsundsslott.se