Grand Chapitret uppskjutet !!!


Med anledning av Corona har vårt Grand Chapitre i Göteborg skjutits upp. Inte ställts in utan alltså  flyttats framåt i tid. Nya datum är den 5-8 novem-ber 2020. Mer information kommer.

 

Stöd våra krogar och hotell...


Kära medlemmar,

Tiden just nu är tämligen unik och vi alla drabbas på något sätt. Mer eller mindre och i stort eller smått. För oss i Chaîne inte minst genom
inställda evenemang och att vi får se våra duktiga proffs genomlida många kval. Vi vill där göra vårt bästa att dra vårt stå till stacken och ber er alla därför
att efter bästa förmåga och över hela landet hjälpa alla våra proffs. Stort som smått  - allt uppskattas. Och som det heter - alla kan inte göra allt men alla kan göra något.

Bifogar nedan några förslag på saker som gjorts ute i landet. Mer, bland annat olika erbjudanden, läggs upp löpande på Chaînes Facebook. Där finns också en ”#stödvårakrogar-banner" (bilden ovan) man kan lägga upp på sin profilbild om man vill. I tider av kris och elände brukar också kreativiteten öka och så även hos våra proffs. Se nedan några idéer på olika sätt att hålla verksamheten vid liv...

- Skåne - exempel...

Restaurang Atmosfär har istället för den planerade gemensamma middagen gjort en "Chaînemiddag i påse" för avhämtning samma kväll. 


"Maître Rôtisseur Henrik Regnér tillsammans med Kate Wibroe hälsar Chaînes medlemmar varmt välkomna till Restaurang Atmosfär i Malmö. Denna gång i form av en take-away meny, som de tagit fram särskilt för oss i Chaîne des Rôtisseurs. Kassen kommer att finnas tillgänglig den 4 april och kostar 500 kr. De kommer även att ta fram ett dryckesförslag. Du bokar ”kassen/kassarna” på telefon eller mail direkt till Atmosfär.

Avhämtningsmeny "Chaîne des Rôtisseurs"
- Krämig blomkålssoppa med tryffeldressing och hasselnötter.
- Torskrygg med blåmusslor, kålrabbi, brioche, örtcrunch och rökt smör beurre blanc.
- 70% vahlrona Choklad terrine med blodapelsin curd och pistagemaräng.”

Förslag; Varför inte göra en Chaînemiddag ”i påse” i övriga delar av landet också ? Eller oftare. En riktad aktivitet. Kanske till World Chaine Day den 25 april ? Kanske gå ihop några medlemmar och beställ en meny ? Kanske istället för ett evenemang som kanske ställts in ? Kolla med krögaren om de kan fixa en bra meny ? Om någon har svårt att hämta kanske andra medlemmar kan bistå och hjälpa till med leveransen. 

- Stockholm - exempel...

Någon restaurang har auktionerat ut middagar. Kan vara allt från större som nedan eller mindre dito. Man kan köpa själva eller gå ihop ett gäng. Just nedan middag redan såld men finns med som ett exempel...

"Vi börjar med att auktionera ut EN HEJDUNDRANDES 7-RÄTTERSMIDDAG FÖR 10 PERSONER med de bästa råvarorna som vi kan erbjuda. Serveras i egen matsal och självklart ingår goda drycker väl anpassade till menyn.Utgångspris 20.000 KR. Vi önskar självklart att middagen avnjuts så snart som möjligt då vi står med full personalstyrka och inga gäster.”

Givetvis kan man auktionera ut fler middagar. Eller göra flera till övriga som bjöd men inte kom hela vägen.

- Övrigt

Andra saker krogar gjort är att…
- man kan sponsra en stol på krogen och få en namnskylt på den för X kronor.
- samma som ovan fast i form av en tavla med namn på supporters
- sälja lunchpaket, picknickkorgar, matpaket, avhämtningsmenyer
- sälja biljetter till ett hejdundrans ”AC” (After Corona) fest alt middag. Eller fler olika om man inte kan vara med ett särskilt datum.
- sälja gastronomisk weekend fredag - söndag
- presentkort på middag för X antal personer
- presentkort på hotell
- sälja glas, tröjor annat med krogens logga på
- sälja in en kokbok i förväg X antal böcker till X kronor inkl 
- hyra ut köket med personal för matlagning och middag
- hotell som hyr ut som rum för att arbeta i, lugn och ro till skillnad från ett kanske, med barn hemma, stökigt hem...

Har ni fler förslag hör av er så lägger vi dem till listan. Våra krögare och hotell tar tacksamt emot alla idéer.

Personal; här har en del gjort dealer med ICA-handlare, apotek mm för att låna ut personalen mot delad eller hela lönekostnaden. Dvs till de branscher som "boomar" nu som t ex distanshandel mm. Inom kort kommer också många jordbrukare och odlare behöva extra personal. Kanske ett sätt för krogarnas personal att få en direkt hands-on-kontakt med sina producenter. Bara att spåna på. Kanske behöver någon medlem extra personal i sin verksamhet ? Återkommer med mer idéer efter att de trillar in… 

Särskilt viktigt är i dagsläget att proffsen känner vårt stöd. Gå förbi eller ring och kolla läget. Fråga om de har något ni kan hjälpa till med. Detta gäller givetvis också andra medlemmar. Vet ni någon som behöver hjälp ? Hör av er, slå en signal. Vi vill och kan hjälpa till !!!

Avslutar med att här till höger bifoga en lista på vad våra proffs över landet erbjuder. Det blir så klart lite av en ögonblicksbild och axplock i skrivande stund. 

Önskar er allt gott från ett kyligt men trots det soligt vårlikt Skåne. I dag står det ramslöksjakt på schemat. Ikväll take-away från ett av våra proffs i Helsingborg. Bland annat…

Vive la Chaîne !!!Carl Wachtmeister
Bailli Délégué Sverige

 

ERBJUDANDEN FRÅN VÅRA PROFFS
 

Ladda ner dokumentet genom att klicka på dokumentet nedan.