Varmt välkomna till Göteborg i november!Kära Medlemmar,

Bara året efter att Chaîne Sverige grundades 1959 i Stockholm kom verksamheten igång i Göteborg.
I år firar vi alltså Bailliage Göteborgs 60-årsjubileum. Ursprungligen var planen att fira jubilaren i slutet av maj men vi fick av skäl som stavas Covid-19 skjuta upp festligheterna till i november. Nu gör vi ett nytt försök med en något nerkortad version på firandet.

Varmt välkomna till tre dagars njutning av god mat och dryck i det som ibland kallas Sveriges fram- sida. Inte helt oväntat kommer en hel del råvaror från Västerhavet att finnas på våra tallrikar och konstigt vore väl annars. Som alltid på ett Grand Chapitre har vi också en intronisationsceremoni då vi dubbar in nya medlemmar och befordrar andra välförtjänta dito.

Vi inser förstås att alla dessvärre inte av hälsoskäl kan resa till Göteborg och vårt Grand Chapitre. Det har vi full förståelse för. Vad gäller våra evenemang har vi anpassat dem för att vara så säkra som möjligt. Antalet deltagare har reducerats för att möjliggöra säkra avstånd vid borden. Vår stora middag på lördagen kan vi vid behov dela upp i mindre delar.

Önskar å Bailliage Göteborg och Nationella Styrelsens vägnar alla varmt välkomna till vårt svenska Grand Chapitre av årsmodell 2020 i Göteborg! 

Carl Wachtmeister
Bailli Délégué Sverige
 

Lite praktiska anvisningar...

1. Programmet har skickats ut via medlemsbrev men finns också att ladda ner nedan.
2. Anmälan görs digitalt under filken "Registrering" ovan.
3. Observera att anmälan som ej är betald efter den 7 oktober kommer att strykas.
Covid-19 och Folkhälsomyndighetens anvisningar

Folkhälsomyndighetens anvisningar gäller allmänna tillställningar som är öppna för allmänheten. Med andra ord gäller de inte Chaîne och vårt Grand Chapitre. Med det sagt finns det fortfarande mycket vi kan göra för att evenemanget ska bli så säkert och tryggt som möjligt för deltagarna. Dels finns det regler för de restauranger och hotell vi använder oss av. Till exempel att ta hänsyn till avstånd mellan gästerna, trängsel, frukostservering mm.

Vi själva kan också gå igenom de risker som finns och göra riskbedömningar vilket också gjorts. Vi har till exempel begränsat internationellt deltagande, dragit ner på antalet aktiviteter, minskat antalet deltagare på varje aktivitet och gjort det möjligt att, vid många gäster dela av vårt festsal vid Grand Dîner i mindre delar.

För råd och anvisningar från Folkhälsomyndigheten klicka på nedan länk.

Folkhälsomyndigheten och Covid-19


Skulle evenemanget behövas ställas in pga av ändrade anvisningar från Folkhälso-myndigheten gäller tills vidare full återbetalning.
 

PROGRAM GRAND CHAPITRE GÖTEBORG 6-8 november 2020 - klicka på dokumentet nedan