TORSDAG 29 AUGUSTI

Välkomstmiddag på Restaurang Nationalmuséum
 

Foto: Anna Danielsson

Vilken plats kan väl vara bättre och mer centralt belägen att börja vårt Grand Chapitre på än nyöppnade Restaurang Nationalmuseum ? Liksom på övriga platser på muséet tar restaurangen konsthantverk och design på allvar. Några av landets främsta formgivare har inrett och designat allt som rör det dukade bordet, möbler och inredning. Allt under ledning av formgivaren Matti Klenell. National-museums nya restaurang och kafé ligger i en del av huset som tidigare har använts av museets personal för arbete med konservering och förvaring av konstverk, rum som nu har öppnats för allmänheten. Ambitionen är att lokalerna ska vara ett inbjudande rum som hela tiden förändras.
 

I den nya restaurangen bjuds det på oväntade smaker från det moderna Sverige och alltid med ett gediget gastronomiskt hantverk i ryggraden. Maître Rôtisseur Fredrik Eriksson med kollegor hälsar oss varmt välkomna till en kväll med god och okomplicerad mat med ursprung i svenska råvaror och traditioner.

Vårt tema för kvällen blir givetvis säsongsbetonat med sensommar och tidig höstskörd som ledord. Dryckerna kommer från Altia och presenteras allt efter som.  

Varför inte inleda middagen med att komma tidigt och också besöka Nationalmuséums alla utställningar. Efter det kommer vår middag som kronan på verket...

Låt Grand Chapitret börja !!!

welcome and Get together Dinner at Restaurant Nationalmuseum
 

Foto: Restaurang Nationalmuseum Foto: Restaurang Nationalmuseum

What venue could be better or more centrally located to start our Grand Chapitre than the newly opened Restaurant Nationalmuseum ? The new restaurant gives the impression of a comfortable living room. In addition to culinary experiences, you can enjoy art and ambitious design. It is located in rooms previously used by the museum staff working with preservation and storage of art, that are now reopened to the public. The ambition is that the premises will become an inviting space for the visitors and a constant changing living room as well as Stockholm’s most intricately designed restaurant.

Like the rest of the museum building, the restaurant highly value art handicraft and design. Here, some of the country’s leading designers have furnished and designed everything related to the set table, furniture and fittings. Everything under the management of the designer Matti Klenell.

With ingredients from the 55th to 69th latitude, unexpected flavours from the modern Sweden and by the skills of the swedish gastronomic craft, we proudly invite you to the Welcome Dinner at Restaurant at Nationalmuseum. We will be treated to a menu of the the harvest season designed by Maître Rôtisseur Fredrik Eriksson and his team.

Why not arrive early and also spend a few hours at the National Muséum strolling thorugh all the exhibitions ?

Let the Grand Chapitre begin !!!
 

Bokningsinformation / event & registration information
 

Evenemang / Event Välkomstmiddag Get togther Dinner
Dag / Day Torsdag 29 augusti Thursday 29th of August
Tid /Time Kl 19:00-23:00 19:00-23:00 Hrs
Plats / Venue Restaurang Nationalmuseum Södra Blasieholmshamnen, Stockholm
Klädsel / Dress code Kavaj med ordensband Smart casual with ribbons
Pris / Cost Medlem 870 kr
Gäst 970 kr
 Member 90 Euro
Guest 100 Euro
Övrigt / Misc. Max 120 gäster Max 120 guests
Mer info / More info Restaurang Nationalmuseum Restaurang Nationalmuseum
Nationalmuseum National Museum


Anmälan görs på sidan "Registrering". To register please go to the page "Registrering".