LÖRDAG 31 AUGUSTI
 


Intronisationsceremoni på Odd Fellows Stockholm
 

Starten på en medlems officiella liv i Chaîne är när man blir indubbad och får sitt ordensband. Ceremonien kallas också i lite mer högtidliga ordalag för intronisation. Är man ny medlem i en styrelse innebär det också att man befordras och får en ny grad. Även dessa medlemmar dubbas till sin nya grad och behängs med sitt nya band under ceremoien.  

Tillhör du den utvalda skaran medlemmar som ska bli indubbade / introniserade eller befordras bör du vara på plats lite innan övriga gäster. För alla er som ska dubbas in eller befordras  finns särskilda platser reser-verade med namnlappar. Innan ceremonien kommer vi att ha en kort genomgång av ceremonien och vad som kommer att hända. 

För medföljande och åskå-dare finns särskilda platser. Efter ceremonien tar vi ett gruppfoto på alla de som dubbats in eller fått ny grad.

Först sker intronisation av Chaîne och sedan följer OMGD.

OBS !!! De som ska introniseras bör vara på plats senast kl 15:30.

Program i stort...

15:30         Samling för nya medlemmar och övriga som ska befordas på Odd Fellows   
                  Stockholm, Västra Trädgårdsgatan.
16:00         Dubbningsceremonien för Chaîne påbörjas.
17:00         Dubbningsceremonien för OMGD.
17:45         Ceremonierna avslutas, gruppfoto,
18:00         Champagne / Grand Vin
18:40         Förflyttning till Hotel AtSIX för Grand Dîner.


Induction Ceremony at Odd Fellows Stockholm

The Induction Ceremony is when new members are given their ribbons and others might be promoted. For those members who will be inducted at a Grand Chapitre it is also the very start of their official life in Chaîne. This is something you all will enjoy for a long time to come. Regardless what country or region you go to, at home or world wide, you are always welcome to participate at Chaîne´s various activities as well as meeting new and old friends within this fantastic gastronomic association. Being a member of Chaîne you are always a part of an international fellowship.

NB ! Please note members whom will be inducted should be att Odd Fellows at 15:30 hrs.

Program...

15:30         Members to be inducted meet up at Odd Fellows Stockholm, Västra
                  Trädgårdsgatan.
16:00         Chaîne Induction Ceremony
17:00         OMGD Inductions Ceremony
17:45         End of ceremonies, group photo
18:00         Champagne / Grand Vin
18:40        Change of venue by foot to the Grand Dîner at Hotel At SIX

 

bokningsinformation / event & registration information

Evenemang / Event Intronisationsceremoni Odd Fellows Stockholm Induction Ceremony at Odd Fellows Stockholm
Dag / Day Lördag 31 augusti Saturday 31st of August
Tid / Time Kl 16:00-18:40 16:00-18:40 hrs
Plats / Venue Odd Fellows Stockholm, Västra Trädgårdsgatan Odd Fellows Stockholm, Västra Trädgårdsgatan
Klädsel / Dress code Smoking eller mörk kostym, ordensband Black tie or dark suit, ribbons
Pris / Cost 260 kr 30 Euro
Övrigt / Misc. Max 250 deltagare. Max 250 guests.
Mer info / More info


Anmälan görs på sidan "Registrering". To register please go to page "Registrering".
 

vår induction officer
 

Den person som dubbar nya medlemmar och befordrar andra vid vårt Grand Chapitre är utsedd av vår President och har titeln Induction Officer. Vi har den stora glädjen och nöjet att gästas av Tal Gal-Cohen från Israel som är utsedd att ansvara för ceremonin i Stockholm. 

Tal Gal-Cohen är tidigare Bailli Délégué i Israel. Ett ämbete han hade i 10 år. Han är också medlem i Conseil Magistral,dvs lite som Chaînes riksdag, och OMGD:s internationella kommitté. Utanför Chaîne driver Tal sitt företag Eshkolot där han assisterar andra verksamheter med sina kunskaper inom mat och vin. Tal är också Israelisk vinambassadör. När han inte är ute och reser fördelar han sin tid mellan Tel Aviv och London.

Our Induction Officer

Tal Gal-Cohen
is the Bailli Delegue Honoraire of the Bailliage of Israel, which he ran for 10 years, and a member of the Conseil Magistral. He is also on the International Committee of the OMGD. 

Outside la Chaine, Tal is the “Israeli Wine Ambassador”, a consultant, lecturer and writer.  His company Eshkolot advises corporations, hospitality brands and individuals on issues relating to food and wine, such as portfolio design and management.  He leads workshops and professional master classes, lectures in wine branding and marketing at Israel’s only winemaking college, and trains diplomats in wine and food knowledge/etiquette.  

Before his career in wine, Tal founded Israel’s first bartending school.  Tal is based in Tel Aviv and spends part of his time in London; he is an enthusiastic world traveller and a father of three.
 


Commandeur Silver...

Vi vill här också lite passande påminna om det nya tecken för långt och troget medlemskap som finns sedan i höstas - Commandeur Silver för 10 (tio) års medlemskap. Det innebär att alla medlemmar som varit med minst 10 år erhåller tecknet. Dock görs detta bara i samband med ett kapitel. Och vilket Grand Chapitre kan inte vara mer högtidligt att få sitt tecken än nu i Stockholm i augusti ? Ange "Commandeur" i rullgardinen när ni registrerar er.

    Grand Dîner & 60-årsmiddag på Hotell At SIX

                          Tema Årets Unga Kock
 

Vid vår jubileums- och tillika Grand Dîner är, förutom en festlighet med anledning av vårt 60-årsjubileum, också en kväll då vi uppmärksammar våra vinnare av Årets Unga Kock de senaste 10 åren. Bakom middagen står två av vinnarna och tillika goda supporters till Årets Unga Kock - Andreas Edlund från 2011 och Jimmi Eriksson från 2013. Det är inte helt omöjligt att vi också kan få se en och annan övriga vinnare av Årets Unga Kock i festsalen.

Our Grand Dîner is apart from being a celebration to Chaîne Sweden´s 60th Anniversary also a tribute to the competition Jeunes Chef Rôtiusseurs (JCR) the last 10 years. The chefs behind the evening´s menu are our Swedish National winners - Andreas Edlund from 2011 and Jimmi Eriksson from 2013. Most likely we will meet some of the other recent winners as well...
 


Jimmi Eriksson

Vann Årets Unga Kocks svenska uttagning 2013 och tog också silver i världsfinalen i Istanbul Turkiet.
Tävlingarna har blivit fler och minst sagt framgångsrika...

Lagkapten Svenska Kocklandslaget
2018 Guld Culinary World Cup
2018 Guld "Bästa globala kock" Worldchefs Congress, Kuala Lumpur, Malaysia
2017 Nordisk Mästare
2016 Årets Kock

Idag driver Jimmi sin egen firma Jimmi Eriksson Gastronomi. Han har också arbetat på Lilla Ego, Restaurang Jonas och Pontus Group - alla i Stockholm. Utanför tullarna har han också jobbat på en privat yacht i Medelhavet, Restaurang Madsen i London och Bequia Beach Hotel, Västindien.

Mer info finns på Jimmi Eriksson Gastronomi

Jimmi Eriksson

Winner of the Swedish National JCR 2013 and a Silver medal in the International JCR Finals in Istanbul, Turkey, the same year. Jimmi is also the team leader of the Swedish National Chef´s Team and won a gold at the Culinary World Cup in 2018. The same year he also won "Best Global Chef" at Worldchefs Congress, Kuala Lumpur, in Malaysia. In 2016 he won Chef of the Year in Sweden.

Jimmi is now running his own company Jimmi Eriksson Gastronomy. Internationally he worked on private yachts in the Med, Restaurant Madsen in London and Bequia Beach Hotel in the West Indies.
 


Andreas Edlund

Vann Årets Unga Kocks svenska uttagning 2011. Han har även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen under flera år. År 2018 öppnade han tillsammans med konditorn Cecilia Andersson sin Restaurang Handelshuset i Saltsjöbaden i Stockholm. Innan dess har han hunnit med att vara Head Chef på Hotell At Six och hela 7 år på Pontusgruppen, båda också i Stockholm.  Internationellt har Andreas arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

Mer info finns på Restaurang Handelshuset

Andreas Edlund

Winner of the Swedish National JCR 2011. He also regularly takes part in the Swedish Bocuse d'Or Competition. In 2018 he opened the Restaurant Handelshuset in Saltsjöbaden, Stockholm. He has also been Head Chef at Hotel At SIX in Stockholm and worked 7 years at the Pontus Group.

On the international scene Andreas has worked at Riingo in New York and Georges Blanc in France.
 

Hotell At SIX

Ett gammalt bankkontor. En djärv vision. En förvandling till ett nytt slags hotell. Som erbjuder elegans med en egensinnig twist. Inredning av de prisbelönta brittiska inredningsarkitekterna Universal Design Studio. Konst utvald av Sune Nordgren.

Standardrum som breder ut sig ordentligt. Sängar där du sover djupt. Toppvåningar med panoramafönster. Och så sviterna. En med terrass, alla med en twist. En lekfull flört med exklusivitet.
Barer, restauranger och lounger med hög kvalitet och hög puls. Och, såklart, ännu mer för ditt välbefinnande; gym med fokus på funktionell träning.

Sist men inte minst, Social At Six. En eventarena på 2000 spatiösa kvadratmeter. Det är där vår Grand Dîner går av stapeln...

Hotel At SIX

An old bank. A singular vision. A transformation into a new type of hotel. One offering elegance that’s inspired with a twist. With interiors imagined by Universal Design Studio. Arts curated by Sune Nordgren. Standard rooms large enough to entertain. Beds for deep, deep sleep. And top floors for panoramic views. And then there are the suites. One with a terrace. All with a twist. That’s a nod and a wink toward exclusive.

Bars. Restaurants. Lounges. High quality, high pulse. And wellness, of course, with focused training gym. Finally. Introducing Social At Six. 2000m2 of ambient space - the venue for our Grand Dîner...

Mer info / More info Hotel AT SIX

bokningsinformation / event & registration information

Evenemang / Event Grand Dîner Hotel At SIX Grand Dîner Hotel At SIX
Dag / Day Lördag 31 augusti Saturday 31st of August
Tid / Time Kl 19:00-24:00 19:00-24:00 hrs
Plats / Venue Hotell At SIX, Brunkebergstorg 6, Stockholm Hotell At SIX, Brunkebergstorg 6, Stockholm
Klädsel / Dress code Smoking eller mörk kostym, ordensband Black tie or dark suit, ribbons
Pris / Cost Medlem: 1 975 kr
Gäst: 2 100 kr
Member: 200 Euro
Guest: 220 Euro
Övrigt / Misc. Max 300 deltagare. Max 300 guests.
Mer info / More info


Anmälan görs på sidan "Registrering". To register please go to page "Registrering".