Foto: Owe Olsson
Foto: Owe Olsson

Fredag 22 mars

Lunch på Treehotel, Harads, Boden

Det är få hotell i Sverige som blivit så pass omskriva de senare åren som Treehotel i Harads utanför Boden. Detta inte minst när det gäller på bild. Icehotel i Jukkasjärvi är fortfarande häftigt men börjar kännas lite gammalt. Annat är det som sagt med Treehotel. Fantastiska rum byggda uppe i träden och ett utmärkt kök.

Vårt nya proffs Maître Rôtisseur Sebastian Gröndal har komponerat en lagom tvårätterslunch med älg som huvudråvara och till det ett passande vin. Ska förstås inte avslöja alla detaljer...

Tid:              Kl 12:45 (ca)
Klädsel:      Ledig / casual, insignier liten medalj / rosett
Pris:            550,- SEK

Mer information om Treehotel här.

Transport:  Den gemensamma Chaînebussen kör givetvis till Treehotel innan den fortsätter till Jokkmokk.


Middag och guidning på Ajtte - Svenskt fjäll- och samemuséum

Efter att landat i Jokkmokk och våra respektive hotell är det dags att bege sig till Ajtte - svenskt fjäll- och samemuséum. Väl på plats får vi en guidning av valda delar av muséets utsällningar innan det är dags att sätta sig till bords. Vår middag har alltjämt fokus på lokala råvaror och den här kvällen fjällröding. Kvällen avslutas med dessert och kaffe. Enligt gällande rykten är det också Bailliage Norrbottens Bailli Kenneth Åkerlund som håller i taktpinnen under middagen.

Mer info om Ajtte finns här.

Tid:              Kl 17:00 Guidning Kl 18:00 Middag
Klädsel:      Kavaj med ordensband
Pris:            550,- SEK

Transport:  Ajitte ligger på gångavstånd från alla våra hotell.

Lördag 23 mars


Polcirkelaktiviteter utomhus

I samarbete med Samelandsresor arrangeras lördagens utomhusaktivitet på hemlig plats utanför Jokkmokk. För de som anmäler sig kommer kompletterande information närmatre kapitlet. Lunch serveras på plats. Temat troget blir det lokal touch på den också och det med Souvas (ren) med mandelpotatisgratäng och öl eller vin. Efteråt givetvis kokkaffe och rökt kaffeost.

Under dagen finns möjlighet att...

  • köra snöskoter på isen
  • ge sig i kast med is- / pimpelfiske
  • prova på att gå i snöskor
  • kasta lasso
På plats kommer också en Polcirkelceremoni att avhållas med tillhörande utdelning av certifikat. För att ingen ska förgås av hunger kan man också bättra på lunchen med att grilla korv och värma sig med kåsa stärkande renbuljong.


Möjlighet finns också att inhandla exklusiva renprodukter från det lokala renslakteriet Sapmi Ren & Vilt. Klicka på loggan ovan för mer information.

För den som är lite mer äventyrlig av sig finns det också möjlighet att köra ren i Akkja (släde med förspänd ren) under dagen. Detta ligger dock utanför det ordinarie programmet.

Tid:              Kl 12:00 - 15:00 (ca)
Klädsel:      Varmt och efter väder, lager på lager så det går att anpassa klädseln vid behov.
Pris:            975,- SEK
Max antal:   50 personer

Transport:  Vår Chaînebuss tar oss till och från platsen för dagens aktiviteter.

Kl 11:35 Avgång Hotell Åkerlund
Kl 11:45 Avgång Hotell Jokkmokk

OBS !!! Vad gäller denna aktivitet är senaste anmälningsdatum den 28 februari !!! 


Intronisation Bio Norden & Grand Dîner Hotell Åkerlund

Huvudnumret under vår vistelse i Jokkmokk är vår intronisation och efterföljande Grand Dîner på Hotell Åkerlund. Under vår sk intronisation dubbar vi in nya medlemmar i Chaîne och befordrar andra som gjort sig förtjänta därav. Vi har också en indubbning av nya medlemmar i vår dryckessektion Ordre Mondial - OMGD. För den som inte är medlem i OMGD men önskar bli är det bara sätta upp detta med ett "ja" i anmälan under "Önskar dubbas in i OMGD". I samband med intronisationen dricker vi självfallet champagne.

Vår Grand Dîner intages på intilliggande Hotell Åkerlund och det enligt ett länge rådande framgångsrecept - en renmiddag. Temat är inte helt oväntat ren i alla dess former och där bland annat rentunga, renmärgben, renlever, renbuljong och grillat renkalvinnanlår. Till detta givetvis olika passande tillbehör. På dryckesfronten kommer vi också att vara väl omhändertagna med väl valda drycker till middagens alla delmoment. För den som inte vill gå och lägga sig tidigt serveras också en vickning med tillbehör efter middagen. Utan att berätta för mycket kan vi med säkerhet påstå att ingen kommer att gå till sängs varken hungring eller törstig. En renmiddag i Jokkmokk bör varje medlem i Chaîne uppleva minst en gång men gärna oftare...

Intronisation Bio Norden
Tid:              
Kl 18:00
Klädsel:      Smoking eller kavaj med ordensband 
Pris:           
Ingår i middagspriset
Transport:  Gångavstånd från alla hotell

Den medlem som vill bli indubbad anmäler detta vid registreringen. Samma sak gäller för OMGD där inträdesavgiften för icke proffs är 250 kr. Det nya tecknet för 10-års medlemskap - Commandeur i silver - behöver man inte anmäla särskilt. Vi går igenom alla anmälda medlemmar och kontrollerar. Detta gäller även andra utmärkelsetecken. Anmälan för den som vill bli indubbad är senast söndagen den 3 mars.

Chapitremiddag Hotell Åkerlund

Tid:              
Kl 19:30
Klädsel:      Smoking eller kavaj med ordensband 
Pris:           
1 550,- SEK / gäst 1 650,- SEK
Max antal:   70 personer
Transport:  Gångavstånd från alla hotell

Mer info om Bio Norden och Hotell Åkerlund finns här.

 

Söndag 24 mars

Efter en god natts sömn och en tillika god frukost på hotellen finns tid för återhämtning innan bussen går åter till Boden och Luleå.

Följande tider gäller för bussen...


Kl 11:45 Avgång Hotell Jokkmokk
Kl 12:00 Avgång Hotell Åkerlund